Ενημέρωση

Όταν ‘’βιολογικός και οικολογικός’’ εμπλέκονται σε καθαρισμούς – απολυμάνσεις- απεντομώσεις !!

Κάνοντας μια περιήγηση στο διαδίκτυο για καθαρισμούς στρωμάτων, σαλονιών, μοκετών- χαλιών, απολυμάνσεις, απεντομώσεις, γινόμαστε αποδέκτες μιας σειράς ανακοινώσεων σχετικά με,(  Βιολογικοί- οικολογικοί Βίο-καθαρισμοί στρωμάτων , Βιολογική-οικολογική απολύμανσηαπεντόμωση , απολύμανση και αντιαλλεργική προστασία), κλπ. Οι ανακοινώσεις με κατεύθυνση τοποθετήσεων ‘’ημιμαθούς  ενημέρωσης’’, όπου  συμβάλλουν δυστυχώς στην παραπληροφόρηση των καταναλωτών με εξαιρετικά  δυσάρεστα, ίσως και δυνητικά επικίνδυνα, αποτελέσματα.

Bio- εφαρμογές καθαρισμού : Μια αποτελεσματικά παρεχόμενη καθαριότητα για το Bio- περιβάλλον και τα «Δικαιώματα του βίου», αλλά και ένας από τους σημαντικότερούς παράγοντες που βοηθάει στην προστασία της Bio-ποικιλότητας.

Ο ορισμός της λέξης Bio, προέρχεται από το Bιο (βίος=το ζείν),  όπου με το Bio -περιβάλλον μας προσδιορίζει τους εσωτερικούς χώρους. Με σεβασμό στην ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, οι αποτελεσματικά επαγγελματικές Bio- εφαρμογές πρέπει να εφαρμόζονται ως εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές ,έτσι ώστε με την αναβάθμιση  του εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος , να εξασφαλίζεται η ποιοτική διαβίωση.

‘‘Ο σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή, μαζί με την παροχή ενσωματωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, αναδεικνύουν τις επαγγελματικές Bio-εφαρμογές μιας πλήρους απορρύπανσης μαζί με την ‘‘περιβαλλοντολογική απολύμανση κατά όγκο »-Bio εξυγίανση, αλλά και την μικροβιολογική & βακτηριακή απολύμανση, ως τα απαραίτητα στοιχεία υγειονομικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας για κάθε εσωτερικό χώρο.’’

Όλοι γνωρίζουμε ότι «η ημιμάθεια, αυτή η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι χειρότερη από την αμάθεια».  Είναι πλέον καιρός να γίνουν βίωμα μας οι ‘’επισφαλείς μορφές του υποτίθεται καθαρού’’,   ώστε να μην ξεχνάμε ότι είναι πιο επικίνδυνο από το βρώμικο

Προσπαθούμε  να συμβάλλουμε σε μια πληρέστερη ενημέρωση σας ,βασιζόμενη στην Βεβαιωμένη εκπαίδευση, με Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων, αλλά και στην εμπειρία με την ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’ των 35 χρόνων  στην παροχή  καινοτόμων προγραμμάτων με ορθή Bio εφαρμογή διαχείρισης , για τους εσωτερικούς  χώρους .

Όμως επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ‘’λειτουργούν ‘’ τα πράγματα στην χώρα μας, με τις αναφορές μας συνεχίζουμε ενημερώνουμε, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

1.Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η οικονομική κρίση έχει συμβάλει στην εξάρτηση αυτού του πολυπαραγοντικού  φαινομένου , γεγονός που σημαίνει ότι θα εμφανίζονται συχνά παροχές από άτομα χωρίς επαγγελματική κατάρτιση, είτε σε τομείς Περιβαλλοντολογικού  είτε  Υγειονομικού και Ενδιαφέροντοςακόμα και επιστήμονες– με τις συνακόλουθες  “οικονομικές παρενέργειες”  και συνέπειες σε Υγεία -Περιουσία –Περιβάλλον.

 2.Αποσαφηνίσουμε πως οι επισημάνσεις που γίνονται, είναι πέρα από οποία νομοθεσία, για ορθές πρακτικές εφαρμογές με ποιοτικά ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες, εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης. Είναι πλέον καιρός, όλοι μας να αναληφθούμε ότι είναι στο χέρι μας να απαιτούμε  ένα καλύτερο περιβάλλον,   με ή/και χωρίς  ‘’ευαισθησίες’’, προστατεύοντας το από τους κινδύνους της ‘‘ανεξέλεγκτης χρήσης’’ βιοκτόνων που έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας.

3.Προς την κατεύθυνση της έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, για την αποσαφήνιση ‘’ενδεχόμενων μύθων’’, χρειάζεται να υπάρξει ειδική μέριμνα από την πολιτεία αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς. Μπορεί να υπάρχει αυστηρότητα στους νόμους περί Βιοκτόνων προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ. οπού ανήκουν τα βιοκτόνα (εντομοκτόνα, απωθητικά )κλπ, με την ΓΕΝ. Δ/ΣΗ ΦΥΤ. ΠΑΡ., οπού είναι αρμόδια να ενεργοποιήσει την απαιτούμενη μέριμνα εφαρμογής της νομοθεσίας, δυστυχώς –όπως ισχυρίζονται- , μαζί με τις περισσότερες Δ.Α.Ο.Κ των περιφερειών, δεν υπάρχουν άτομα με χρόνο για ενημέρωση κλπ.

4.Ωστόσο ,πολλές φορές οι αναρτητέες εγκύκλιοι του Υπουργείου Υγείας ως εξαιρετικά επείγουσες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως «Μέτρα προστασίας από αρθρόποδα Υγειονομικής σημασίας (κοριούς, ψύλλους, ψείρες, ψώρα, κρότωνες) », αλλά και εγκύκλιό με θέμα «Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα», δημιουργούν σοβαρές συγχύσεις, διότι στην πράξη σχεδόν τίποτα από τα αναφερόμενα δεν εφαρμόζονται.

5. Στους χώρους φιλοξενίας- στον κλάδο του τουρισμού- οπού ο καθαρισμός των στρωμάτων είναι υποχρεωτικός , θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η ποιότητα του καθαρισμού των Στρωμάτων, με τις πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό τους , τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με όλα τα ‘’περί παραπληροφόρησης ‘’ σε φιλοξενούμενους με  ‘’ευαισθησίες’’ , που μπορεί να αποφέρουν  εξαιρετικά  δυσάρεστα, ίσως και δυνητικά επικίνδυνα, αποτελέσματα. Ένα θέμα που πρέπει να επανεξεταστεί σοβαρά από όλους τους φορείς,  Υπουργείο Τουρισμού, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο , Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), αλλά τις Ενώσεις Ξενοδόχων, κλπ.

6.Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στεγνοκαθαριστηρίων ,Ταπητοκαθαριστηρίων, Πλυντηρίων ,Σιδερωτηρίων, Βαφείων και συναφών επαγγελμάτων, τα Σωματεία Ταπητοκαθαριστηρίων -Στεγνοκαθαριστηρίων  ,ο Σύνδεσμος Εταιρειών Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) ,τα Σωματεία Γεωπόνων, Χημικών , Εποπτών Δημόσιας Υγείας , Τεχ. Γεωπόνων, κλπ, με πρωταρχικό στόχο την προστασία του καταναλωτή ,αλλά και την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να προσφέρουν μια περισσότερη και πληρέστερη ενημέρωση  στους καταναλωτές ,αλλά και στα μέλη τους ,για μια επιμελημένη εφαρμογή μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες.

Θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι συμβάλλοντας στην ενημέρωση σας, σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι θα εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενασχόληση των ατόμων που προσφέρουν υπηρεσίες στα επάγγελμα τα  της καθαριότητας , σε τομείς Περιβαλλοντολογικού  ή/και Υγειονομικού και Ενδιαφέροντος, για κάθε εσωτερικό χώρο. Απαιτούνται μακροχρόνιες και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις από όλους μας .

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουμε όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr,  ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/όταν-βιολογικός-και-οικολογικός/

Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”

Τα διαχρονικά γνωρίσματα των εξειδικευμένων εφαρμογών Bio-απορρύπανσης  του Greenservices.gr, έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται μεθοδικά μέσα από την διαφορετικότητα μιας υψηλής ποιότητας παροχής καινοτόμων υπηρεσιών , για μια απόλυτα ισορροπημένη καθαριότητα και οικονομία με άμεσα αποτελέσματα, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη στην τήρηση κανόνων για προαγωγή καθαριότητας και υγιεινής, στους εσωτερικούς χώρους.

Προτεραιότητα μας η καθιέρωση επενδύσεων για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας , σε μια αγορά όπου όλοι “δείχνουν” ότι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες , με αποτελεσματικότητα στις προσφερόμενες  διαχειριστικές εφαρμογές.  Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των λύσεων γίνεται με γνώμονα και σεβασμό,  τόσο κατά διάρκεια της ανάλυσης των αναγκών, όσο και μετά την υλοποίηση των υπηρεσιών με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του κάθε χώρου ξεχωριστά.

Η διαφορετικότητα μας, βασίζεται  στην αναπτυγμένη μέθοδο ‘‘Προηγμένης Τεχνολογίας ’’ ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την ελεγχόμενη μείωση των “ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων”, βακτηριδίων, μυκήτων, αφαίρεση αλλεργιογόνων περιττωμάτων ακάρεων και από κάθε είδος παράσιτων (ζωικούς εχθρούς) στους  των κατοικημένους χώρους, αλλά και στην αποφυγή επιμόλυνσης του χώρου, με αλλεργιογόνους μολυσματικούς παράγοντες. (δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.) .κλπ

Η αναρτητέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας ως εξαιρετικά επείγουσα, μας αναδεικνύει την αύξηση των πληθυσμών σε πολλά ειδή παράσιτων (ζωικούς εχθρούς), αλλά και την αύξηση δερματικών λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας, ιών, βακτηρίων κλπ, δημιουργώντας  αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις , ώστε να εξασφαλιστεί η διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής , για ένα καθαρό και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Το GreenServices.gr  με σεβασμό στις ανάγκες του Βιο-περιβάλλοντος , μαζί με την παροχή ενσωματωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας (Bio- decontamination Unit), στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντολογικής διαχείρισης, αναδεικνύουν τις επαγγελματικές Bio-εφαρμογές μιας πλήρους απορρύπανσης μαζί με την ‘‘περιβαλλοντολογική Bio –εξυγίανσης’’ , αλλά και την Μικροβιολογική & Βακτηριακή Απολύμανση με αξιόπιστες επαγγελματικές εφαρμογές κατά όγκο Bio–Disinfection,  ως τα απαραίτητα στοιχεία Υγειονομικής και Περιβαλλοντολογικής Ευαισθησίας, απολαμβάνοντας στο μέγιστο το αντιρρυπαντικό αποτέλεσμα για κάθε χώρο φιλοξενίας.

Μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξολοκλήρου η συμπληρώνοντας, σε Ξενοδοχεία, Καμπίνες Πλοίων, Αίθουσες Προβολών (σινεμάδες), Χώρους συνεδριάσεων, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης , (Hospitality) Γυμναστήρια, Παιδικούς σταθμούς, Επαγγελματικούς χώρους, Σπίτια, κ.λ.π.

Οι επιλεγμένες ενότητες των διαχειριστικών Bio- εφαρμογών, μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών για την Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής.

1)Green & Clean Rooms Ένα αναβαθμισμένο Concept με  τα πιο σημαντικά γνωρίσματα προσφερόμενων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε εξειδικευμένες εφαρμογές Bio-απορρύπανσης  εσωτερικών χώρων, (Biodecontamination Units), εξασφαλίζοντας μια ποιοτική διαχείριση σε μια αγορά όπου όλοι “δείχνουν” ότι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες.

Η προάσπιση της υγείας, με “διασφαλισμένη την προαγωγή καθαριότητας και υγιεινής” , εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής,  με σκοπό τη βελτίωση της ποιοτικής τους διαβίωσης.

Ωστόσο δε, η αύξηση της ανθεκτικότητας των ιών και των βακτηρίων μαζί με την επιδείνωση της κατάστασης του περιβάλλοντός, μας ‘‘υπογραμμίζουν’’ επίσης την επείγουσα ανάγκη ώστε να χρησιμοποιούμε, επαγγελματικά συστήματα και μεθόδους με υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Healthful Pets( Υπηρεσίες Υγιεινής Χώρων Φιλοξενίας Ζώων), είναι ένα τμήμα με τις ανταγωνιστικότερες και τεχνολογικά προηγμένες Μεθόδους Εφαρμογών Ποιοτικής ΚαθαριότηταςGreenServices.gr

2)Βιο-Εφαρμογές Ο σχεδιασμός στα γνωρίσματα της διαφορετικότητας των εξειδικευμένων εφαρμογών Bio-απορρύπανσης  , απλοποιεί τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του κάθε χώρου ξεχωριστά, μια φιλικά αξιόπιστη προσέγγιση  ελεγχόμενης μείωσης των “ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων”, αποφεύγοντας την επιμόλυνση των. Οι εφαρμογές Bio-απορρύπανσης  γίνονται με τους  Bio – καθαρισμούς των στρωμάτων, τους Bio – καθαρισμούς των σαλονιών, τους  Bio – καθαρισμούς των χαλιών, αλλά και γενικά όλες τις Βio – εφαρμογές καθαρισμού επαγγελματικών χώρων.

Ο ορισμός της λέξης Bio, προέρχεται από το Bιο (βίος=το ζείν),  όπου με το Bio -Περιβάλλον μας προσδιορίζει τους εσωτερικούς χώρους. Με σεβασμό στην ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, για τις αποτελεσματικά επαγγελματικές Bio- εφαρμογές πρέπει να εφαρμόζονται, ως εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές  για την αναβάθμιση ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος, για την εξασφάλιση μιας ποιοτικής διαβίωσης.

3)Καθαρισμοί Χαλιών Το GreenServices.gr πρωτοπόρο πάντα, υλοποιεί τις ποιοτικές υπηρεσίες ων Bio-εφαρμογών καθαρισμού χαλιών και μοκετών, με την εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης με εγκεκριμένα σκευάσματα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για μια απόλυτα υγιή διαβίωση. Επενδύοντας στην Διαφορετικότητα των Καινοτόμων Υπηρεσιών Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος , δημιουργήσαμε για τον καθαρισμό των χαλιών το Καινοτόμο πρόγραμμα Green Services Factory Solutions , σε επίπεδο υπηρεσιών για την Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής, βασιζόμενο στην καθιέρωση των άμεσων αντιρρυπαντικών μεθόδων ‘‘Προηγμένης Τεχνολογίας ’’ ενός ολοκληρωμένου συστήματος,  με ειδικευμένα τμήματα για τα χειροποίητα χαλιά και για τις επιδιορθώσεις χαλιών και κιλιμιών

Η αναβαθμισμένη ποιοτικά καθαριότητα σε όλα τα είδη χαλιών – ταπήτων, μοκετών, αλλάζει την ατμόσφαιρα του εσωτερικού περιβάλλοντος, περιορίζοντας κατά πολύ, συμπτώματα ασθενειών από την αύξηση μικροβίων και βακτηριδίων, μειώνοντας παράλληλα της αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις, έτσι ώστε  για να ζείτε καλύτερα .

4)Greenest  Μέσα από το τμήμα της Greenest  με τις καινοτόμες Bio –εφαρμογές υψηλής ποιότητας (Biodecontamination Units) και όλες τις Υπηρεσίες υποστήριξης  της Klintec, δημιουργεί μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης,  με τους προτεινόμενους επιστήμονες, στην Αναζήτηση του  P.C.S. Εφαρμοστή στην Περιοχή σαςσας δίνει την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα  Reciprocity, να έχετε μια πλήρη ενημέρωση και διάγνωση στα προβλήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στηρίζεται στην ανάπτυξη διαμορφωμένων προγραμμάτων, με πλήρη εναρμόνιση των δαπανών, για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο μέγιστο βαθμό, με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

5)FacilityZone (Διαχειριστικές Εφαρμογές) Στο τμήμα του FacilityZone, στοχεύουμε στην επίτευξη των  υψηλότερων ποιοτικά εφαρμογών για την Ελληνική αγορά, συμβάλλοντας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο απομάκρυνσης από τους εσωτερικούς χώρους ,των “ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων”, μέσα από τα θεμελιώδη κριτήρια μιας αποτελεσματικής ποιότητας των Bio-εφαρμογών διαχείρισης.  Τα εξειδικευμένα τμήματα με τις ειδικευμένες υπηρεσίες αρχικών καθαρισμών, είτε μπαίνετε για πρώτη φορά στο χώρο, από μετακόμιση , είτε ακόμα και μετά από ανακαίνιση.  Ο καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών   κρίνεται απαραίτητος είτε βρίσκονται σε ιατρικά γραφεία και φροντίδας υγείας ή σε γυμναστήρια και εγκαταστάσεις αναψυχής, αλλά και το τμήμα του Exquisite Cleaning Services με τις ειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού σε βίλες και σουίτες , με σκοπό να κάνουν άνετη τη διαμονή σας ή των φιλοξενούμενων σας, ώστε να χαίρεστε τις μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας σας.

‘‘ Η προώθηση καινοτόμων  συνεργασιών με εγκάρσια προσέγγιση (Transversal Approach), τεκμηριώνει με τα καλύτερα αποτελέσματα , τη διάρκεια της υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης διαχειριστικών εφαρμογών, περιβαλλοντικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους εσωτερικούς  χώρους.’’

Στο GreenServices.gr  με την εμπειρία,  την ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’ των 35 χρόνων  στην παροχή  καινοτόμων προγραμμάτων, την παροχή διαχείρισης επαγγελματικού εξοπλισμού με Βεβαιωμένη εκπαίδευση, μπορούμε τεκμηριωμένα να σας προσφέρουμε την Ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών διαχείρισης για τους εσωτερικούς  χώρους. Με την αποτελεσματική ποιότητα των Bio-εφαρμογών, σας εξασφαλίζουμε επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων από “οικονομικές παρενέργειες” , στοχεύοντας στην αναγνώριση μιας φιλικά αξιόπιστης προσέγγισης για μία αμφίδρομη επαγγελματική μακροχρόνια σχέση. Εγγυόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, ευελπιστώντας στο να στοχεύουμε για το ανώτερο επίπεδο ικανοποίησή σας.

Πληροφορίες με email στο info@greenservices.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Πηγή: http://greenservices.gr/τα-θεμελιώδη-κρι…ποιοτικής-bio-απ/

‘‘Καθαρόν Εστί ’’ 2018 : Προώθηση καινοτόμων συνεργασιών με εγκάρσια προσέγγιση. 

Η προώθηση καινοτόμων  συνεργασιών με εγκάρσια προσέγγιση (Transversal Approach), ως κινητήρια δύναμη για την  προαγωγή καθαριότητας και υγιεινής ,βασίζεται στην διαφορετικότητα των πιο σημαντικών γνωρισμάτων στις εφαρμογές καινοτόμων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, τεκμηριώνει δε με τα καλύτερα αποτελέσματα  την διάρκεια της υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης ποιοτικών διαχειριστικών εφαρμογών, περιβαλλοντικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους εσωτερικούς  χώρους.

Το 2018 είναι ο 7ος  χρόνος για το  ‘‘Καθαρόν Εστί’’ , οπού συνεχίζεται η ανάπτυξη των εξειδικευμένων προγραμμάτων με Bio – εφαρμογές υψηλής ποιότητας (Bio- decontamination Unit), βασισμένα στην διαφορετικότητα των πιο σημαντικών γνωρισμάτων , ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική διαχείριση των εσωτερικών χώρων, για την Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντολογική Υγιεινή. Με κίνητρο την επίτευξη συνεχούς βελτίωσης , επενδύουμε στην ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με εγκάρσια προσέγγιση , για την εξέλιξη μιας διασφαλισμένης ποιότητας,  ενός ποιοτικά άρτιου αποτελέσματος στα πρότυπα καθαριότητας και υγιεινής των εσωτερικών χώρων, συμβάλλοντας έτσι για ένα ποιο ‘’καθαρό & υγιεινό περιβάλλον φιλοξενίας’’.

Η αναρτητέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας ως εξαιρετικά επείγουσα, μας αναδεικνύει την αύξηση των πληθυσμών σε πολλά ειδή παράσιτων (ζωικούς εχθρούς), αλλά και την αύξηση δερματικών λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας, ιών, βακτηρίων κλπ, δημιουργώντας  αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις , ώστε να εξασφαλιστεί η διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής , για ένα καθαρό και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Ο σεβασμός στις ανάγκες του Βιο-περιβάλλοντος , μαζί με την παροχή ενσωματωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας (Bio- decontamination Unit), στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντολογικής διαχείρισης, αναδεικνύουν τις επαγγελματικές Bio-εφαρμογές μιας πλήρους απορρύπανσης μαζί με την ‘‘περιβαλλοντολογική Bio –εξυγίανσης’’ , αλλά και την Μικροβιολογική & Βακτηριακή Απολύμανση με αξιόπιστες επαγγελματικές εφαρμογές κατά όγκο Bio–Disinfection,  ως τα απαραίτητα στοιχεία Υγειονομικής και Περιβαλλοντολογικής Ευαισθησίας για κάθε χώρο φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα The Green Purification Group (TGPG), είναι ένα αναβαθμισμένο Concept με  τα πιο σημαντικά γνωρίσματα προσφερόμενων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε εξειδικευμένες εφαρμογές Bio-απορρύπανσης  εσωτερικών χώρων, (Bio- decontamination Unit), εξασφαλίζοντας μια ποιοτική διαχείριση και μπορεί να προσαρμοστεί να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά σε ξενοδοχεία, , μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης , ιατρεία, (Hospitality), καμπίνες πλοίων, μέσα μαζικής μεταφοράς γυμναστήρια, βρεφονηπιακούς &  παιδικούς  σταθμούς, σπίτια κλπ.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την ανάδειξη μιας επαγγελματικής διαχείρισης του Βιο-περιβάλλοντος, με προγράμματα για την προαγωγή καθαριότητας και υγιεινής σε επίπεδο υπηρεσιών και εξοπλισμού, με στόχο την  προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής , μέσα από  με επιμελημένες καινοτόμες διαχειριστικές εφαρμογές  και τήρησης μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες,  μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης καθαριότητας ,  έτσι ώστε να συμβάλουμε με την πρόληψη ή και να περιορίσουμε  ή και να περιορίσουμε κατά πολύ συμπτώματα προερχόμενα από αιωρούμενους εσωτερικούς   ‘‘μολυσματικούς παράγοντες ’’.

Πολλά από αυτά τα συμπτώματα μπορούν να περιοριστούν κατά πολύ ή/και να αποφευχθούν (τουλάχιστον εν μέρει), αν η ελλιπής ενημέρωση δεν βοηθούσε  στην  αύξηση της ‘‘ μη αποτελεσματικής συντήρησης’’ των εσωτερικών χώρων, με προτεραιότητα στα μέτρα προστασίας για την Δημόσια Υγεία, ακόμα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Αυτή η ελλιπής ενημέρωση , “εμπλέκει πολλούς φορείς ”  όταν δεν γίνεται  επιμελής  συντήρηση και επιβαρύνεται  το εσωτερικό περιβάλλον, αλλά και τους επαγγελματίες , όταν δεν εφαρμόζουν τους στοιχειώδεις κανόνες για ορθή υγιεινή και τήρηση μιας πλήρους ιχνηλασιμότητας (ανιχνευσιμότητας) σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, αποφέροντας έτσι αρνητικά αποτελέσματα με επιπλέον «οικονομικές παρενέργειες».

Είναι γεγονός ότι ως ομάδα στο Green And Clean Hotels, για το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον παρέχουμε την πληρέστερη ενημέρωση και στον κλάδο του τουρισμού, για την νέα βιομηχανική  επανάσταση στο χώρο των επαγγελματικών  Bio -εφαρμογών , με ενσωμάτωση υπηρεσιών υψηλής ποιότητας (Bio- decontamination Units), στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντολογικής διαχείρισης, αλλά και με την πλήρη απορρύπανση,  την ‘‘περιβαλλοντολογική Bio –εξυγίανση’’ , την μικροβιολογική & βακτηριακή απολύμανση κατά όγκο Bio–Disinfection,  ως τα απαραίτητα στοιχεία Υγειονομικής και Περιβαλλοντολογικής Ευαισθησίας για κάθε χώρο φιλοξενίας .

Στόχος μας είναι οι καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές μέσα από την διαφορετικότητα να συνεχίσουμε ενημερωτική υποστήριξη τόσο με την  προβολή και αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την βεβαιωμένη διαφορετικότητα των επαγγελματικών Bio-εφαρμογών , προσφέροντας στους φιλοξενούμενους  την ‘’διαχρονική αξία στον τρόπο Φιλοξενίας”, μιας εφαρμοζόμενης περιβαλλοντικά φιλικής και άμεσης εξυπηρέτησης σε ένα σύγχρονο και αρμόνικα ‘’φιλικό περιβάλλον’’, για άνετη διαμονής με μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση, μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.)

Επενδύσεις σε αποτελεσματικά καθαρές τεχνολογίες με ενεργειακά και περιβαλλοντολογικά βιώσιμες μεθόδους εναλλακτικών διαχειριστικών εφαρμογών δεν κοστίζουν, αποδίδουν με αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου, πετυχαίνοντας συγχρόνως την αναβάθμιση της ποιότητας του τρόπου ζωής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όταν ο στόχος όλων μας, είναι η επίτευξη ενός υψηλού επίπεδου προστασία της υγείας των ανθρώπων αλλά και του περιβάλλοντος, τότε η επαγγελματική συνεργασία με εγκάρσια προσέγγιση (Transversal Approach), αλλά και η εμπειρία των 35 χρόνων, η οποία  μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ, την ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’, τεκμηριώνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στην παροχή διαχείρισης του επαγγελματικού εξοπλισμού με Βεβαιωμένη εκπαίδευση, Ορθής εφαρμογής των Bio- εφαρμογών, εναρμονισμένες  πάνω σε νέες μεθόδους με πρακτικές εφαρμογές βασιζόμενες  στην πρόληψη για την εσωτερική επιμόλυνση, στοχεύοντας δε στην προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής,

Πληροφορίες ζητήσετε με ένα email στο vgenis@otenet.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttp://cleaningnews.gr/καθαρόν-εστί-2018-προώθηση-καινοτ/ ‎

Ετοιμόχρηστα βιοκτόνα σε χώρους φιλοξενίας;

Τα Βιοκτόνα προϊόντα είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο να αποτρέπουν ή σκοτώνουν κάθε ζωντανό μικροοργανισμό για την προστασία των ανθρώπων, ζώων, υλικών & αντικειμένων από παθογόνους μικροοργανισμούς. Παρά την ωφελιμότητά τους, στις μέρες μας, η αγορά τους και η χρήση τέτοιων επικίνδυνων χημικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσουν εκτός από επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους.

Μια από τις επισημάνσεις του εκπαιδευτή Χημικού, στα Επιμορφωτικά προγράμματα σύγχρονων τεχνικών και ειδικών επεξεργασιών καθαρισμού ταπήτων και ταπετσαριών (στρωμάτων-σαλονιών κλπ), ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο μπορούν να κάνουν χρήση εντομοκτόνων μόνο επιστήμονες αδειοδοτημένοι για την καταπολέμηση εντόνων και τρωκτικών. Η δε ενημέρωση που έγινε από εκπρόσωπο του ΥΠ.Α.Α.Τ  για τα βιοκτόνα , με Πρωταρχικό στόχο την προστασία του καταναλωτή, αλλά και για τα εκπαιδευτικά έντυπα όπου ορθώς  αφαιρέθηκαν  τα περί βιοκτόνων, από το βιβλίο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων .

Οι επιστήμονες  εντομολογίας, στον Οδηγό Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομαεπισημαίνουν στην  Σελίδα 27, ότι τα ακάρεα της σκόνης, δοθέντος του ότι το άσθμα και οι λοιπές διαταραχές οφείλονται περισσότερο στα παράγωγά τους (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.) και όχι στα ακάρεα αυτά καθ’ αυτά, προτείνεται η συχνή απομάκρυνσή τους με καθαρισμό (π.χ. ειδικές σκούπες).

Θα πρέπει να αναφέρω ότι, σε όλα τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια-(Απεντομώσεων – Μυοκτονιών) μεγάλη βαρύτητα στις μεθόδους για τους κοριούς,  διότι έχει επισημανθεί ότι μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. Επιπλέον δε, σε εφαρμογές με ατμό , πίεση 4-10bar για 184,13⁰C,(υπέρθερμου ατμού) , το αποτέλεσμα του ‘’ αναδυόμενου  χημικού κοκτέιλ ’’ στον τρόπο αλληλεπίδρασης,  δεν μπορεί να αποκλειστεί για την πρόκληση ‘’ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων’’, με την εισπνοή του..

Όλοι γνωρίζουμε ότι «η ημιμάθεια, αυτή η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι χειρότερη από την αμάθεια». Είναι πλέον καιρός να γίνουν βίωμα μας  οι ‘’επισφαλείς μορφές του υποτίθεται καθαρού’’, ώστε να μην ξεχνάμε ότι είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο. Πέρα από οποία νομοθεσία, για ορθές πρακτικές εφαρμογές με ποιοτικά ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες, εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης. Είναι πλέον καιρός, ο κάθε επαγγελματίας σε χώρους φιλοξενίας να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να απαιτεί ένα καλύτερο  περιβάλλον, για τον ίδιο τους εργαζόμενους αλλά και τους φιλοξενούμενους , με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους της ‘‘ανεξέλεγκτης χρήσης’’ βιοκτόνων που έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχει αυστηρότητα στους νόμων περί Βιοκτόνων προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ. που ανήκουν στους τύπους προϊόντων 18 και 19 ως εντομοκτόνα, απωθητικά;

 1. Απ΄ ότι γνωρίζω στις διοικητικές κυρώσεις, ως προς την διαφήμιση, αλλα και παράνομη επαγγελματική χρήση βιοκτόνων προϊόντων, ακόμα και ετοιμόχρηστων, χωρίς την κατοχή της προβλεπόμενης «Αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος» σύμφωνα με το νόμο 3919/201,επιβάλλονται πρόστιμα από τριακόσια (300) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ κατά παράβαση κλπ.
 2. Η έκδοση ‘’πιστοποιητικών’’ που αναφέρουν «αντιαλλεργική προστασία» από εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. Η όποια χορήγηση Πιστοποιητικού- Βεβαίωσης  καθαρισμού, με ή/και χωρίς αντιαλλεργική προστασία στρωμάτων, στοιχείο που δεν υφίστανται των περιλαμβανομένων στην έγκριση κυκλοφορίας του ετοιμόχρηστου βιοκτόνου, με αποτέλεσμα ο εφαρμοστής να διενεργεί, παράνομη επαγγελματική χρήση βιοκτόνων αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ, μιας και δεν θα κατέχει την προβλεπόμενη «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος» σύμφωνα με το νόμο 3919/2011, πολύ περισσότερο για προσφερόμενη  ΄΄ Εγκεκριμένη Πιστοποίηση ‘’ του ΥΠ.Α.Α.Τ,  σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία ή μικρά καταλύματα με κάθε αγορά Ετοιμόχρηστου εντομοκτόνου – ακαρεοκτόνου, μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ κλπ. κατά παράβαση κλπ.
 3. Κυρώσεις με πρόστιμα επιβάλλονται και επί των παραβάσεων παραποίησης ή/και παραπληροφόρησης όταν πχ ( Η αναγραφή στο πεδίο εφαρμογής της έγκρισης αναγράφεταιΕσωτερικοί και εξωτερικοί κατοικημένοι χώροι, κλουβιά φύλαξης ζώων και χώροι που συχνάζουν κατοικίδια ζώα, χώροι πρασίνου (αλέες, θάμνοι & διακοσμητικά φυτά, χλοοτάπητες) και προστεθούν- δημόσιοι χώροι, επαγγελματικοί χώροι, εμπορικοί χώροι κλπ.
 4. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι κυκλοφορούν διαδικτυακά, σε φαρμακεία κλπ, εγκεκριμένα ετοιμόχρηστα βιοκτόνα απωθητικά που αναγραφούν και στην ετικέτα αντιαλλεργική προστασία, στοιχείο αφιστάμενο (δεν υφίστανται )των περιλαμβανομένων στην έγκριση κυκλοφορίας τους αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ. (Παραποίηση ετικέτας βιοκτόνου αλλά και η διακίνηση μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα  έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ κλπ.)
 5. Σε περιπτώσεις όπου διενεργείται απεντόμωση – μυοκτονία και σε ιδιωτικούς μεν χώρους που παρέχονται όμως υπηρεσίες στέγασης ή/και σίτισης κτλ (πχ ξενοδοχεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, λεωφορεία, πλοία, σκάφη αναψυχής κτλ) τότε το παραπάνω έργο πρέπει να εκτελείται από επαγγελματίεςπου έχουν προβεί στην προβλεπόμενη «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 και να τηρούνται πλήρως τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν υπάλληλο ή υπαλλήλους για τη διενέργεια του συγκεκριμένο έργο τότε θα πρέπει να έχουν προβεί και σε « Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος » σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 και να τηρείται πλήρως η ισχύουσα νομοθεσία.

Θα πρέπει να γίνουν κατ’ επείγουσες ερωτήσεις από τους Αρμόδιους Φορείς  του Τουρισμού στο ΥΠ.Α.Α.Τ,  με διευκρινίσεις της νομοθεσίας  για τις διοικητικές κυρώσεις που μπορεί να έχουν και οι ξενοδόχοι ,  με την  ‘’εφαρμογή βιοκτόνων ’’ από τους υπευθύνους για την καθαριότητα , η/και από τις επιχειρήσεις- εταιρείες που διενεργούν συγκεκριμένες εφαρμογές,  χωρίς να έχουν τη  προβλεπόμενη «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος » σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.κλπ (πχ. οι εφαρμογές βιοκτόνων –Κατάλογος βιοκτόνων του ΥΠ.Α.Α.Τ  -με παρουσία του υπεύθυνου επιστήμονα κλπ.)

 

Σοβαρά, θα πρέπει να μελετηθούν και από τους Συμβούλους “Προ-αξιολόγησης”,  από τους Διαπιστευμένους Φορείς, για την διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχειακών μονάδων σε αστέρια, τον Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου , το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού.

Όταν υπάρχει ‘’ελλιπής ενημέρωση’’ ,για τα θέματα των Απεντομώσεων – Μυοκτονιών , αλλά και η ενεργοποίηση της απαιτούμενης μέριμνας για εφαρμογή της νομοθεσίας από το   ΥΠ.Α.Α.Τ μαζί με τις εκάστοτε Δ.Α.ΟΚ  κλπ, μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι, Σύνδεσμοι (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) , Σωματεία Γεωπόνων, Χημικών , Εποπτών Δημόσιας Υγείας , Τεχ. Γεωπόνων, Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.,  Επιμελητήρια, για πρόληψη ίσως και από κίνδυνους του’’ αλόγιστου οικονομικού κέρδους’’, τον αθέμιτο ανταγωνισμό,  την ‘’κατάργηση των επιστημόνων’’ κλπ , αποφεύγοντας έτσι και καταγγελίες  με τις χρονοβόρες διεκπεραιώσεις.!!

Όλες οι παράμετροι στα προαναφερόμενα, πρέπει να ελέγχουν ως θέματα βιοκτόνων από το ΥΠ.Α.Α.Τ, το Υπουρ. Υγείας,  αλλά και σε θέματα ελέγχου από τις εκάστοτε ΔΑΟΚ  και Υγειονομικές Υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων της χώρα μας.  (Πληροφορίες  από το ΥΠ.Α.Α.Τ,  καλέστε στα 2109287219,2109287165 ή με email στο syg030@minagric.gr)

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή  http://www.greenandcleanhotels.gr/ετοιμόχρηστα-βιο…α-σε-χώρους-φιλο/ ‎

House Dust Mite :Ακάρεα οικιακής σκόνης!!

Για τα ακάρεα που βρίσκονται σε συνδυασμούς με την οικιακή σκόνη , έχουμε αναφερθεί πολλές φόρες .Υπενθυμίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται, στην αλλεργική αντίδραση από τα  περιττώματα τους και  τα αποσυνθεμένα μέρη τους  στα στρώματα αλλά και όπου υπάρχει ‘’οικιακή σκόνη’’.

Οι επιστήμονες  εντομολογίας, στον Οδηγό Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομα, επισημαίνουν στην  Σελίδα 27, ότι σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση έχουν η καθαριότητα, οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και η μείωση της υγρασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα ακάρεα της σκόνης, δοθέντος του ότι το άσθμα και οι λοιπές διαταραχές οφείλονται περισσότερο στα παράγωγά τους (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.) και όχι στα ακάρεα αυτά καθ’ αυτά, προτείνεται η συχνή απομάκρυνσή τους με καθαρισμό (π.χ. ειδικές σκούπες). Οι δε Ιατρικοί επιστήμονες επισημαίνουν , ότι εκτός από τα σπόρια των βακτηριδίων της μούχλας , τα περιττώματα των ακέραιων και η αποσύνθεση τούς μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες διαταραχές κλπ.

Έτσι λοιπόν πρέπει να  δίνεται μεγάλη βαρύτητα από τους  ‘’επαγγελματίες εφαρμοστες’’,    δοθέντος του ότι ,οι λοιπές  ‘’διαταραχές υγείας’’    μπορεί να προκαλούνται  και από την ‘‘ανεξέλεγκτη προαγωγή βιοκτόνων ’’, στον  πόλεμο των ‘‘ψεκασμών εκ των έσω’’ με ‘’όπλα’’ τις δελεαστικές προσφορές των ‘‘γενναίων εκπτώσεων στην υγεία’’,  αλλά και στην  επικινδυνότητα της καθημερινότητας  των ανυποψίαστων εγκλωβισμένων καταναλωτών, στο  σύνδρομο της Υπερ-χρήσης Βιοκτόνων, κινδυνεύοντας να χαθούν στα ‘’ψιλά γράμματα’’ που κρύβουν οι ‘’έξτρα χρεώσεις’’ από την επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους .

Όπως έχουμε αναφερθεί, σε Γενική συνέλευση του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων  «Η Αττική.» , με πρωταρχικό στόχο την προστασία του καταναλωτή,  μέσα από τις ποιοτικά ποιο ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες στον καθαρισμό χαλιών και υφασμάτινων επιφανίων, έγινε ενημέρωση με αναφορά στα βιοκτόνα από το ΥΠ ΑΑΤ,  Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Φυτοπροστατευτικών και Βιοκτόνων Προϊόντων, τον Κο Αθανάσιο Ζούνο. (Βιοκτόνα και Δημόσια Υγεία). Στο δε βιβλίο «Σύγχρονες τεχνικές και ειδικές επεξεργασίες καθαρισμού ταπήτων και ταπετσαριών»,  έγιναν  οι επισημάνσεις  και διορθώσεις από τον καθηγητή Χημικό  Σπύρο Πάγκαλο,  γα την Αντιαλλεργική προστασία, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο μπορούν να κάνουν χρήση εντομοκτόνων μόνο επιστήμονες αδειοδοτημένοι για την καταπολέμηση εντόνων και τρωκτικών. Οι καθαριστές μπορούν να εφαρμόσουν απολυμάνσεις οι οποίες στρέφονται κατά των βακτηρίων και των λοιπών μικροβίων (όχι κατά των εντόμων), χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. απολυμαντικά.

Δυστυχώς, όπως οι πρακτικές για τις  Απεντομώσεις – Μυοκτονίες  συνεχίζουν να είναι διάσπαρτες στο διαδίκτυο με  τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’  , έτσι συνεχίζουν  να υπάρχουν και οι πρακτικές για  Βιολογικόυς Καθαρισμόυς  Στρωμάτων & Καναπέδων , όπου χρησιμοποιούν τεχνολογίες με  ειδικό ψεκασμό για Αντιαλλεργική προστασία. Υπάρχουν δε καθαρισμοί  και με ‘‘πιστοποιημένες υπηρεσίες αντιαλλεργικής προστασίας στρωμάτων ‘’ για ιδιώτες ,ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις , ενοικιαζόμενα δωμάτια, παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ, όταν σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 για  το ΥΠ.Α.Α.Τ δεν  επιτρέπεται η εφαρμογή  Βιοκτόνων  χωρίς την παρουσία επιστήμονα με «Αναγγελία έναρξης » .  Μετά δε τον καθαρισμό των  στρωμάτων εμφανίζονται και οι  πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’.

Ο όροςΒιοκτόνο (biocidal) προέρχεται από την Ελληνική λέξη βίος (bios), που σημαίνει ζωή και το λατινικό ρήμα caedere, που σημαίνει “σκοτώνω”.

Διάσπαρτα συνεχίζουν να είναι στο διαδίκτυο ‘’αντιαλλεργικά φυτικά σπρέι’’, ισχυριζόμενα  για 100% θνησιμότητα στα ακάρεα (ενήλικες, νύμφες και αυγά) κλπ. ,με την ακαρεοκτόνο δράση του σπρέι που περιέχει και σιτρονέλλα. Στην Ευρώπη η σιτρονέλλα (citronella) θωρείται εντομοαπωθητικό και η χρήση της απαγορεύεται ως απωθητικό, πολύ δε περισσότερο αν  οι ισχυρισμοί της ετικέτας ή/και της ενημέρωσης  το καθιστούν ως προϊόν ‘’βιοκτόνο’’.

Υπάρχουν στο διαδίκτυο  και  εγκεκριμένα βιοκτόνα απωθητικά από το ΥΠΑΑΤ (2016) για ακάρεα, κοριούς, ψύλλους, σε υφασμάτινες επιφάνειες, με πολλαπλές εφαρμογές και με ‘‘φυσική δραστική ’’ για την εξουδετέρωση όλων των αλλεργιογόνων ουσιών  και  την αναστολή ανάπτυξης των ακάρεων ,  προσφέροντας αποτελεσματική  αντιαλλεργική προστασία. Εδώ χρειάζεται μεγαλύτερη Προσοχή, διότι  εκτός από το ‘‘Απωθητικό για ακάρεα, κοριούς, ψύλλους, σε υφασμάτινες επιφάνειες’’, όλα τα άλλα δεν προσδιορίζονται στην έκκριση.

‘’Κυκλοφορούν’’ και  εγκεκριμένα βιοκτόνα (ΤΠ18) για καταπολέμηση βαδιστικών (ψύλλους, κοριούς, μυρμήγκια, κατσαρίδες, ακάρεα της σκόνης, αράχνες) κλπ, όπου στον τρόπο εφαρμογής του προϊόντος , για άλλες επιφάνειες έχει έγκριση και άλλα βλέπουν και ακούνε στο διαφημιστικό βίντεο οι καταναλωτές.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, στον ψεκασμό μετά τον καθαρισμό, με οποιασδήποτε μορφής ‘’βιολογικό αντιαλλεργικό σπρέι’’  για ‘’απολύμανση ‘’ των στρωμάτων και προστασία από τα ακάρεα, ως ‘‘ακίνδυνο για τα κατοικίδια και τον άνθρωπο ΄΄, διότι ο προσδιορισμός με τη λέξη ‘’απολύμανση ‘’ παραπέμπει σε βιοκτόνο με έγκριση από τον ΕΟΦ,  αλλά και όταν τα ακάρεα δεν απολυμαίνονταιπαραπέμπει που!!.

Επιπλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην χρήση ’’ ολοκληρωμένων οικολογικών συστημάτων’’, οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C), για την καταπολέμηση – εξάλειψη των ακάρεων, σε υφάσματα και στρώματα, όταν σχεδόν στο σύνολο των εταιρειών στρωμάτων το απαγορεύουν και μπορεί να χαθεί και η εγγύηση, αλλά και τις υπερβολές για την λάμπα UVC, ως προς την καταπολέμηση – εξάλειψη των αλλεργιογόνων ακάρεων.

Προσοχή: Μην ‘‘δολοφονείτε τα ακαρεα ‘’

Μην ‘‘δολοφονείτε τα ακαρεα ‘’, αυτά τα κομψά ζωάκια με σπρέι , αφρούς, κ.λ.π, διότι δεν  θα λύσετε τα  προβλήματα των αλλεργίων που προέρχονται από την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περιττώματα τους,  αν δεν τα αποβάλετε, ( να τα βγάλετε έξω), χωρίς ώμος να τα ανακυκλώνετε ώστε να μολύνετε περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο.

Τα άκαρεα ‘‘εσωτερικής σκόνης’’ είναι δύσκολο «να βγουν έξω» από ένα στρώμα με τον παραδοσιακό καθαρισμό μιας ηλεκτρικής σκούπας. Απεναντίας μπορεί με την τριβή να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα στο στρώμα. Αν δεν έχετε καθαριστή στρωμάτων , πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (κάθε 2 βδομάδες), να τα βγάζετε έξω, να τα χτυπάτε Φορώντας Υποχρεωτικά Μάσκα και να τα αφήνετε να τα βλέπει ο ήλιος, όταν όμως δεν έχει ‘‘Καυσαέριο’’.

Αν η διαδικασία του καθαρισμού γίνει στο δωμάτιο,  η αντιμετώπιση πρέπει να είναι διαφορετική, ώστε να μην γίνει επιμόλυνση από τις αποβαλλόμενα ‘‘ερεθιστικά φορτία’’ αλλεργιογόνων , που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή/και αναπνευστικά προβλήματα κ.λ.π,.

Είναι πλέον καιρός ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του και γενικά  τους συνανθρώπους, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους της ‘‘ανεξέλεγκτης χρήσης’’ βιοκτόνων που έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας. Πριν από κάθε αγορά βιοκτόνου για ακαρεα , κοριούς, ενημερώνεστε από τον  Κατάλογο βιοκτόνων κατά δράση του ΥΠΑΑΤ, όπου αν δεν υπάρχει ή άλλα αναφέρονται στην ετικέτα, ενημερωτικό υλικό – βίντεο, τότε ενημερωθείτε από το ΥΠΑΑΤ.

Ζητώντας πληροφορίες από το ΥΠΑΑΤ,  ενεργοποιούνται τα της νομοθεσίας (Περί διαφήμισης προς χρήση βιοκτόνων, κλπ) , αλλά και  με την ενεργοποίηση των  ‘‘ανύπαρκτων  ελέγχων’’, – έστω και ηλεκτρονικά-  βοηθάτε  στο να μειώνετε το χρόνο κατά πολύ σε όσους θέλουν να κάνουν ‘‘ πάρτι με τα βιοκτόνα’’ . 

Ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους διαμονής των διακοπών σας, διότι όταν η επιστροφή σας από τις διακοπές όταν συνοδεύεται με Κοριούς και άλλες ‘‘καλοκαιρινές παρασιτώσεις’’, φέρνει παρενέργειεςόχι μόνο στην τσέπηαλλά και στα κρεβάτια σας !!!

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

vgenis@otenet.gr

Πηγή:   http://cleaningnews.gr/house-dust-mite/

Κοριοί και Χώροι Φιλοξενίας.

Κοριοί και Χώροι Φιλοξενίας.

Τα προβλήματα των ακάρεων με τα περιττώματα και τα αποσυνθεμένα μέρη τους,  ίσως και να μην απασχολούν τόσο  τους ταξιδιώτες- φιλοξενούμενους, μετά  την υποχρεωτική  ‘’εφαρμογή των Κριτηρίων 4.27 και  4.1 ’’ για την κατάταξη των αστέρων.

Αντιθέτως  το πρόβλημα των κοριών, ένα είδος εντόμου που αρχίζει να συναντάται όλο και πιο συχνά στον ανεπτυγμένο κόσμο,  με ταξιδιώτες- φιλοξενούμενους και όχι μονό σε στους κοιτώνες του στρατού.

Αν ταξιδεύετε συχνά ή/και να φιλοξενείστε για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής  , μπορεί να συναντάτε κοριούς – και μάλιστα ακόμη και να κοιμάστε μαζί τους  – πιο συχνά απ’ ότι νομίζετε.

Η παρουσία των κοριών αυξάνει επικίνδυνα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε μια έρευνα για ταξιδιώτες , αναφέρεται ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες- φιλοξενούμενοι, είτε  για λόγους επαγγελματικούς είτε  αναψυχής ,ίσως να μην μπορούν να  εντοπίσουν έναν κοριό στο κρεβάτι. Αν όμως τον εντοπίσουν, θα είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχειό , από ό, τι οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία του ξενοδοχείου, θέτοντας έτσι σε δύσκολη θέση το σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας , βρισκόμενοι  δε «μεταξύ σφύρας και άκμονος» αρχίζουν να μπαίνουν σε σκέψεις , για τις  ‘’παράπλευρες απώλειες’’  στο δυναμικό των δωματίων.  Τα αποτελέσματα της έρευνας  δημοσιεύονται σ το τριμηνιαίο περιοδικό του Entomological Society of America.

Με τον συνεχή ‘’κύκλο εργασιών’’ των ταξιδιωτών- φιλοξενούμενων, οι παροδικές ή/ και μόνιμες εισαγωγές των ‘’απρόσκλητων  φίλων’’ μας είναι αναπόφευκτες, όπως ακριβώς είναι και για τα οικεία διαμερίσματα( φιλοξενίας), τους κοιτώνες πανεπιστημίων αλλά και για τις εγκαταστάσεις φροντίδας, κλπ.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης που ερεύνησε τη στάση των ταξιδιωτών σε σχέση με κοριούς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους ξενοδόχους και γενικά στο σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας  , ώστε να βοηθήσει για να γίνουν κατανοητές όσο το δυνατόν  καλύτερα ,οι ανησυχίες των ανθρώπων σχετικά με κοριούς και το αναφαίρετο δικαίωμα τους  το να τους παρέχετε διαμονή  τους χωρίς παράσιτα και  παρασιτικά νοσήματα.

Σε σύγκριση με άλλα θέματα του δωματίου στο ξενοδοχείο, όπως η δυσοσμία ή έλλειψη καθαριότητας, η  ΄΄ απόδειξη κοριός’’  έχει ‘’παράπλευρες απώλειες’’,  όπου οι ταξιδιώτες – φιλοξενούμενοι να ζητήσουν αποζημίωση, ή ακόμα και με την ένια ‘’της συγκατοίκησης τους’’ με κοριούς, να ζητούν  να μεταβούν σε άλλο ξενοδοχείο ακόμα και ‘’ανταγωνιστικό’’.  Οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στη ερεύνα , ήθελαν να ξέρουν αν το δωμάτιό τους είχε προηγούμενο ‘’θέμα με κοριούς’’, ακόμη και αν αυτό είχε συνέβη πριν από πολύ καιρό.

AllPest Preparing Services

Ξενοδοχεία όπως και πολλοί άλλοι τομείς στον χώρο της φιλοξενίας ,θα πρέπει να αναπτύξουν ένα ‘’σχέδιο διαχείρισης φήμης’’ για να μπορούν ανταποκριθούν με σύνεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Η εκτεταμένη εξάρτηση τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια στο διαδίκτυο, καθιστά ποιο ευάλωτα για την έκθεση τους,  ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία με προσβολή κοριών, με αρνητικές επιπτώσεις σε μελλοντικές κρατήσεις, ανεξάρτητα από το εάν η δημοσίευση είναι ακριβής.

‘‘Το κόστος μιας αγοράς, εξοπλισμού ή εξειδικευμένων υπηρεσιών, μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, από το σύνολο των ‘’παράπλευρων απωλειών’’ .  Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, με ‘’περισσότερο ψάξιμο’’ και περισσότερη πληροφόρηση για την μύωση των ‘’παράπλευρων απωλειών’’ και των ‘’κρυφών χρεώσεων’’, αναδεικνύοντας την αγορά του εκ των υστέρων, ποιο δαπανηρή. 

Ένας ‘’υποτιθέμενος καθαρισμός’’ βοηθά στην  πολλαπλασιαστική  εξάπλωση   των απρόσκλητων  φίλων μας  που γεννούν τα αυγά τους και στις γωνίες του στρώματος,( κορδέλα- ρέλι) . Αυτές οι περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται με ένα φορητό –χειρός- μηχάνημα καθαρισμού στρεμμάτων  και  έναν ατμοκαθαριστή, ή/και χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι κατασκευαστές στρωμάτων αναφέρουν ότι, για τα στρώματα τους  δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Οι επαγγελματίες στους χώρους φιλοξενίας, θα πρέπει να φροντίζουν,  όταν προβαίνουν σε αγορά μηχανημάτων καθαρισμού στρεμμάτων , εκτός από τις οδηγίες χρήσης,  πρέπει να σας ενημερώσουν πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, αλλά και να σας, παρέχουν  Βεβαιωμένη  εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή προεργασίας,  για το  πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή  αντιμετώπισης αρθρόποδων υγειονομικής σημασίας, πχ κοριούς, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό , αρνητικά αποτελέσματα.

Η εκπαίδευση σε άτομα που ενασχολούνται με την καθαριότητα μαζί με τον ειδικευμένο εξοπλισμό σε χώρους φιλοξενίας ,  θα βοηθήσει στην επιτελούμενη αναγνώριση και  ανάφερα για κοριούς στα πρώτα στάδια, όπου οι προσβολές είναι πιο εύχρηστα να αντιμετωπιστούν. Ομοίως, σημαντική είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων στο γραφείο / τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να ανταποκριθούν άμεσα και με κατανόηση, όταν προκύπτουν περιστατικά εντός του ξενοδοχείου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν ξενοδοχεία όπου υπάρχει τμήμα με ένα ‘’προστατευτικό σχέδιο’’ ενάντια στους κοριούς. Ως εκ τούτου η ενασχόληση με την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κοριών, γίνεται  επιτακτική ανάγκη, απέναντι στις σπασμωδικές  αντιδράσεις όταν προκύπτουν τα προβλήματα.

Το σύνολο των γνώσεών και των εμπειριών μας είναι στη διάθεσή σας.

Η εμπειρία των 35 χρόνων , μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε, την ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’,  ώστε να σας την παρέχουμε για να μπορείτε να διαχειριστείτε ενεργά και σύννομα, όχι μονό την κάλυψη στα Κριτήρια 4.27  και  4.1, για την κατάταξη των αστέρων, αλλά και για  την προεργασία Bio-εφαρμογών , όπως από αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, κοριούς,  ψείρες,  ψώρα κλπ. Με την άμεση επέμβαση μπορείτε ποιο εύκολα  να προλάβετε την εξάπλωση τους,  μιας και ο ίδιος επαγγελματικός εξοπλισμός των Bio- εφαρμογών, κρίνεται απαραίτητος πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή  αντιμετώπισης αρθρόποδων υγειονομικής σημασίας, πχ κοριούς, είτε με βιοκτόνα ή /και οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C), στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να μετριάζονται κατά το πλείστον αφού δεν μπορούν να αποκλειστούν,  προκλήσεις  ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στην Δημοσιά Υγεία.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι λόγο της αναγκαιότητας των προβλημάτων από τα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, το Υπουργείο Υγείας  έχει εκδώσει εγκύκλιο με  Θέμα: «Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα», την όποια ιδιοκτήτες – εταιρείες, σωματεία , ομοσπονδίες κλπ ,θα πρέπει να την εφαρμόζουν ως έναν ‘’Κώδικα Οδικής Υγιεινής’’ . Οι ξενοδόχοι και γενικά το σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας , θα πρέπει να ζητούν από  τους ιδιοκτήτες – εταιρείες Μ.Μ.Μ., αποδεικτικά έγγραφα (π.χ Βεβαίωση με Τ. Π.Υπ.κλπ) ,ξεκινώντας έτσι το ‘’προστατευτικό σχέδιο’’ ενάντια στα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, πριν την εισαγωγή τους ‘’εντός’’ . Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια γενική εγκύκλιο με ΘΕΜΑ: «Μέτρα προστασίας από αρθρόποδα Υγειονομικής σημασίας , όπως  κοριούς, ψύλλους, ψείρες, ψώρα και τσιμπούρια , η όποια εστάλη στις περιφέρειες θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://www.greenandcleanhotels.gr/505-2/

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι, που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη σχεδίαση και εφαρμογή καθαρισμού, σε ένα εσωτερικό χώρο και ειδικά δε σε υπνοδωμάτιο.  Εκτός από την αξιοπιστία, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η  ασφαλή τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία της υγείας , για την προστασία της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος.

Κάθε ορθή εφαρμογή, των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων πρέπει να περιλαμβάνει και την εξυγίανση με απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου. Οι ορθές  Bio- εφαρμογές, για ένα συμφωνηθέν  έργο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες , συμβάλουν ώστε να αποφευχθούν  προβλήματα από την δημιουργία “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’ στον περιβάλλοντα χώρο , αλλά και αρνητικά αποτελέσματα  από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε, ακόμα και σε ενδεχόμενη ‘’θεραπευτική αγωγή’’. (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός για την ορθή εφαρμογή των Bio-εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων μαζί με της εξυγίανσης με απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου είναι συγκεκριμένος. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα φορητό μηχάνημα χειρός –συντήρησης ,διότι δεν καλύπτει τα πλαϊνά του στρώματος , την κορδέλα- ρέλι στις γωνίες, κλπ., αλλά ούτε και από έναν ατμοκαθαριστή.

Φορητά μηχανήματα χειρός τύπου Vacuette (Vacuette Handheld Vacuum Cleaner –χωρίς UVC ακτινοβολία) προτείνουμε και ‘μείς για την συντήρηση σε  πελάτες μας , τονίζοντας τους πάντα την μεγάλη προσοχή και διερεύνηση κατά την αγορά συσκευών με  UVC ακτινοβολία, για τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια έκθεσης στην ακτινοβολία κλπ. (Συνιστούμε δε μεγαλύτερη προσοχή , όταν γίνεται αναφορά ότι ‘’αποστειρώνουν’’ την επιφάνεια  ή ‘’σκοτώνουν’’ τα ακαρεα). Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουν  για τα υλικά που εκτίθενται στην ακτινοβολία UVC , αν και πόσο είναι ανθεκτικά σε αυτήν, όπως τα μαλακά πλαστικά ή/και τα επιστρωμένα υλικά που ίσως μπορεί να επηρεαστούν ,με πιθανότητα να υποστούν αποχρωματισμό και/ή φθορά στην δομή της επιφάνειας ,την ελαστικότητά  κλπ.( π.χ.  νάυλον, ρεγιόν, σενίλ  κ.λ.π. )

Ένα προϊόν που σχεδιάζεται ειδικά για να ‘’αναβαθμίσει την υγιεινή ζωή εντός του σπιτιού’’,  δεν σημαίνει ότι από μόνο του,  ότι μπορεί να αναβαθμίσει και την ποιότητα του ύπνου σε χώρους φιλοξενίας, ακόμα και αν είναι χαρακτηρισμένο ως ’’ πιστοποιημένο προϊόν μείωσης των αλλεργιών’’. Αυτό διότι, με την χρησιμοποίηση του στις μεγάλες επιφάνειες μαλακών επιφανειών  ,στρωμάτων, μαξιλαριών, λόγο της ‘’πολύ υψηλή ισχύς του’’, από τα πλαϊνά  και την κάτω πλευρά, να απορρέουν και αιωρούνται στους χώρους  , σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ,.

Όλα αυτά τονίζονται, γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, είτε εάν ως επαγγελματίας κάποιος παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού στρωμάτων ,  είτε ως επαγγελματίας στους χώρους φιλοξενίας (π.χ ξενοδοχεία). Εκτός από τις οδηγίες χρήσης που παίρνετε αγορά  των μηχανημάτων , πρέπει να σας παρέχουν Βεβαιωμένη εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου ,αλλά και  πως να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό  αρνητικά αποτελέσματα .

Θα μας είναι ευχάριστο το να υπάρχει κάλυψη παράλληλα και για τα δυο κριτήρια για την κατάταξη του ξενοδοχείου σας με αστέρια, στο Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή), με την αξιόπιστη εφαρμογή του «ανέγγιχτου πλυσίματος τους» για το  Κριτήριο 4.1 Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) , χωρίς ‘’παράπλευρες απώλειες’’   αρνητικών αποτελεσμάτων, ώστε να μπορεί να συνδεθεί και η προβολή σας στην κατηγορία (Green & Clean Hotels).

Μια ολοκληρωμένη επένδυση για τα ’’ Καθαρά δωμάτια με φιλικό περιβάλλον’’, κοστίζει πολύ λιγότερο από τους ‘’υποτιθέμενους καθαρισμούς’’ των στρωμάτων. Μπορεί με ‘’υποτιθέμενους καθαρισμούς’’  κάποιοι να ξεπερνούν το ‘’πρόβλημα του Κριτηρίου 4.27’’, δεν ξεπερνούν όμως τις ‘’παράπλευρες απώλειες’’ που κοστίζουν πολύ περισσότερο, διότι όπως επισημαίνουν και  οι Ιατρικοί επιστήμονες  , εκτός από τα περιττώματα των ακέραιων και η αποσύνθεση τούς, τα σπόρια των βακτηριδίων της μούχλας  μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες διαταραχές με αυξημένη επικινδυνότητα  στις Λοιμώξεις.

Ένας ‘’υποτιθέμενος καθαρισμός’’ βοηθά στην πολλαπλασιαστική  εξάπλωση , των απρόσκλητων  φίλων μας  που γεννούν τα αυγά τους και στις γωνίες του στρώματος,( κορδέλα- ρέλι) όπως και  ψείρες του σώματος που και αυτές τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Η έξαρση όλων αυτών, μαζί με την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας, μιας άκρως μεταδοτικής δερματικής νόσου, αρχίζει να φέρνει επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες , μιας και η μαζική επέλαση των κοριών σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα” ,  μαζί με την εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug, καθώς μεταδίδεται κυρίως κοριούς , δεν αντιμετωπίζονται με ένα φορητό –χειρός- μηχάνημα καθαρισμού στρεμμάτων  και  έναν ατμοκαθαριστή, ή/και χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού,  μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι κατασκευαστές στρωμάτων αναφέρουν ότι, για τα στρώματα τους  δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Και δεν ξεχνάμε ότι :  Ο επαγγελματικός εξοπλισμός των Bio- εφαρμογών που περιλαμβάνει απορρύπανσης στρωμάτων και την εξυγίανση με απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου, είναι ο ίδιος που  κρίνεται απαραίτητος πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή  καταπολέμησης αρθρόποδων υγειονομικής σημασίας, πχ κοριούς, είτε με βιοκτόνα ή /και οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση4- 10 bar για 184,13⁰C), στους εσωτερικούς χώρους. Διότι , όπως επισημαίνεται σε όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια, από τον Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστο , μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. Επιπλέον δε, το αποτέλεσμα του ‘’ αναδυόμενου  χημικού κοκτέιλ ’’ στον τρόπο αλληλεπίδρασης,  δεν μπορεί να αποκλειστεί για την πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, με την εισπνοή του.

Στο σύνολο τους οι ξενοδόχοι χρειάζονται την  αναβάθμιση και στην ποιότητα του ύπνου για τα ξενοδοχεία τους. Στρεβλώσεις με λανθασμένες ενημερώσεις, έχουν αρχίσει να ‘’δίνουν τροφή’’ σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών αλλά και εταιρείες πώλησης εξοπλισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα , για το ‘’Κριτήριο 4.27’’ μιας και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να φάνει ‘’οπτικά’’. Υπάρχει τρόπος  σε ενδεχόμενη μέριμνα εφαρμογής , αυτό να γίνει μηχανικά , έτσι ώστε τα αποτέλεσμα του ελεγκτικού έργου να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες  και να μετριάσει το προβλήματα από τον  χορό του ‘’αθέμιτου ανταγωνισμού’’ από το ‘’Κριτήριο 4.27’’που αρχίζει να φαίνεται σιγά-σιγά στον ορίζοντα.

Ποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα; 

 • Όταν , το κόστος για ένα στρώμα μόνο , μ/ο τριών ετών, με βάση το ‘’Κριτήριο 4.27’’, πρέπει να γίνει ορθή εφαρμογή απορρύπανσης , στις δυο κύριες και στις τέσσερις πλαϊνές πλευρές, με τον κατάλληλο εξειδικευμένο  επαγγελματικό εξοπλισμό Bio- εφαρμογών, την Βεβαιωμένη εκπαίδευση και τον απαιτούμενο χρόνο,  δεν μπορεί να είναι 2,00€, 5,00€, 8,00€, αλλά και 10,00€, τι παραλείπουν να κάνουν  ;
 • Όταν με την απορρύπανση ενός στρώματος απορρέουν και αιωρούνται στον χώρο  ,σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ, ποιο είναι το κόστος του εξοπλισμού των μηχανημάτων περισυλλογής αλλά και  το κόστος επιβάρυνσης σε εργατοώρες, κλπ ;
 • Η μη ορθή εκτέλεση της εφαρμογής καθαρισμού ενός στρώματος , δίνει την δυνατότητα να απορρέουν από αυτό κατά την χρήση του, σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ,  ποιο είναι το κόστος επιβάρυνσης  σε εργατοώρες κλπ , της καθημερινής συντήρησης του δωματίου;

Συμπέρασμα: Αν στη πρώτη ερώτηση με τα 2,00€ έως 10,00€ ‘’προσθέσουμε’’ τις απαντήσεις των δυο επόμενων ερωτήσεων , το ‘’αποτέλεσμα’’ θα είναι από 20,00€ έως και 40,00 € χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλες ‘’απώλειες’’ , από αρνητικά αποτελέσματα . κλπ

‘‘Το κόστος μιας αγοράς, εξοπλισμού ή υπηρεσιών, μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, από το σύνολο των ‘’κρυφών χρεώσεων’’. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, με ‘’περισσότερο ψάξιμο’’ και περισσότερη πληροφόρηση.’’

Όλες οι παράμετροι στα προαναφερόμενα, πρέπει να μελετηθούν σοβαρά, από τους Συμβούλους  Προ-αξιολόγησης,  από τους Διαπιστευμένους Φορείς, για την διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχειακών μονάδων σε αστέρια, τον Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου , το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και το Υπουργείο  Τουρισμού.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : http://www.greenandcleanhotels.gr/πολυδάπανες-οι-κρυφές-χρεώσεις/ 

Κοι.Σ.Π.Ε. «διαδρομές»Υπηρεσίες Απολύμανσης – Απεντόμωσης – Μυοκτονίας

Κοι.Σ.Π.Ε.«διαδρομές»

Υπηρεσίες Απολύμανσης – Απεντόμωσης – Μυοκτονίας

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης  «διαδρομές» του 10ου Τομέα Ψυχικής Υγείας εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και αποτελεί μία επιχειρηματική δραστηριότητα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Οι συνεταιριστές του  Κοι.Σ.Π.Ε. «Διαδρομές» αλλά και το  50% και άνω των εργαζομένων του είναι άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μακροχρόνια άνεργοι και άλλες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται σε μεγαλύτερο βαθμό από την οικονομική κρίση και την μακροχρόνια ανεργία.

Επιδιώκουμε να είμαστε πολύ καλοί στις υπηρεσίες μας γιατί  Σκοπός μας είναι η βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων.

 Γιατί εμείς…

Φροντίζουμε να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι οι πελάτες μας, γιατί στην συνεργασία μαζί μας :

 • νοιώθουν σιγουριά και ασφάλεια για τις υπηρεσίες μας.
 • Εισπράττουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά μας
 • Οικονομικά είναι ευχαριστημένοι από τις ανταγωνιστικές μας τιμές
 • Ηθικά ικανοποιημένοι γιατί συμβάλουν στην διατήρηση θέσεων  εργασίας των απασχολουμένων μας  που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Εξασφαλίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

 • Πιστοποιήσεις κατά τα πρότυπα: ΕΝ 16636 (Διαχείριση Παρασίτων) και ISO 9001 (Διαχείριση Ποιότητας).
 • Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος στο ΥΠ.Α.Α.Τ και Πρωτ. Αναγ. 665/ 14/2/2017.
 • Επιστημονική διασφάλιση των διαδικασιών των εργασιών μας από Επόπτες Υγείας που βρίσκονται πάντα παρόντες σε όλες τις εφαρμογές
 • Εξοπλισμός σύγχρονος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα
 • Αρχική αλλά και Συνεχιζόμενη Κατάρτιση όλων των εργαζομένων σε επίπεδο θεωρητικής επάρκειας και πρακτικής εφαρμογής
 • Αυστηρή επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και χρήση των ενδεδειγμένων για την αποτελεσματικότητα ποσοτήτων με προτεραιότητα την αποτελεσματικότητα και την διαφύλαξη της υγείας και όχι το κόστος των πρώτων υλών
 • Συστηματική παρακολούθηση των νέων επιστημονικών δεδομένων σε επίπεδο υλικών, μεθόδων και εξοπλισμού

Έτσι οι επιχειρήσεις- εταιρείες  τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που συνεργάζονται με τον Κοι.Σ.Π.Ε «διαδρομές» , ενισχύουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα και το προφίλ της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Οι Δράσεις μας σήμερα

Υπηρεσίες καθαριότητας γραφείων και χώρων.

Ξεκίνησε αρχικά ένα τμήμα ως συνεργείο καθαρισμού ,με σεβασμό και υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες καθαριότητας γραφείων και χώρων,  (μικρού, μεσαίου ή μεγάλου επαγγελματικού χώρου) σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , στοχεύοντας την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος ,με τον πιο αποτελεσματικά οικονομικό και «κοινωνικό» τρόπο.

Υπηρεσίες Απορρύπανσης, Εξυγίανσης και Απολύμανσης .

Ειδικευόμαστε στις υπηρεσίες σε :

 • Παιδικούς Σταθμούς : Απολύμανση παιχνιδιών , Κοινόχρηστων χώρων, Στρωμάτων, μαξιλαριών, Παρασκευαστηρίων φαγητού.
 • Παιδότοπους:Πλαστικά παιχνίδια, Φουσκωτά, Δίχτυα, Δάπεδα
 • Οικιακή φροντίδα: Στρώματα , Σαλόνια, Δάπεδα, Χώρους Κατοικίδιων ζώων.
 • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Κέντρων Ημέρας,  Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευόμενα Διαμερίσματα,Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης , κλπ.
 • Ξενοδοχεία, Ιατρεία, , Γυμναστήρια, αλλά και σε διάφορα άλλα ιδρύματα (στρατώνες,  χώρους φιλοξενίας).

Κάθε περίπτωση απαιτεί τον  δικό της τρόπο ελέγχου,  σωστής διάγνωσης και καταγραφής του προβλήματος και επιλογής της κατάλληλης λύσης. Το Πραγματικά καθαρό είναι εύκολο όταν εφαρμόζονται με τακτικότητα και σταθερότητα οι κατάλληλες μέθοδοι την κατάλληλη στιγμή, υποστηρίζοντας  την Υγεία, την ποιότητα ζωής που όλοι έχουμε ανάγκη και όλοι δικαιούμαστε.

Ο Εξειδικευμένος εξοπλισμός Bio- Εφαρμογών Επαγγελματικού Καθαρισμού είναι το Α –Ω  για την εξουδετέρωση  αρθροπόδων υγειονομικής σημασίας, κοριούς, ψύλλους, ψείρες του σώματοςψώρα, τσιμπούρια (Κρότωνες), αλλά και για την λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας από την αύξηση ‘’δερματικών λοιμώξεων’’ υψηλής μεταδοτικότητας , ιών, βακτηρίων κλπ. Με την  άμεση επέμβαση προλαμβάνεται  η εξάπλωση τους , μιας και η προεργασία των Bio –εφαρμογών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, κρίνεται απαραίτητη πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή, είτε με βιοκτόνα ή /και υπέρθερμου ατμού (πίεση4- 10 bar για 184,13ο C), στους εσωτερικούς χώρους. Η απομάκρυνση, των παρασίτων και ως αλλεργιογόνοι παράγοντες, μαζί με την μεγάλη ποσότητα αυγών τους που μειώνει κατά το 1/3 περίπου την αναπαραγωγή τους, αλλά και την επιβάρυνση του χώρου από υπερβολικές χρήσεις βιοκτόνων με τα συνακόλουθα προβλήματα της “επικίνδυνης εσωτερικής επιμόλυνσης”, του κόστους των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία».

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Διαδρομές»  δίνει ένα ‘’θετικό πρόσημο ’’ στην ανάπτυξη της διαφορετικότητας, με ώθηση για υπέρβαση των απαιτήσεων απέναντι στις νεοσύστατες προκλήσεις , για μια ‘’διαχρονική αξία’’ στο τρόπο του Hygiene & Pest Control Services. Αποδεδειγμένα πλέον, ξεφύγει από το “υποτίθεται καθαρό”, με την ικανότητα να ξεχωρίζει αφού εισάγει την επιστήμη μέσα στην καθαριότητα,  ώστε να μπορεί να ‘’Εκφράζει την κατανόηση της έννοιας του βίου για τους ανθρώπους’’, σε ένα κόσμο που έχει το δικαίωμα και την ανάγκη σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ακόμα και μετά τον προσδιορισμό των ειδικών αναγκών ελέγχου παρασίτων σε αυτό.

’Όταν οι ασφαλείς και υγιείς εσωτερικοί χώροι είναι υποχρέωση όλων μας, οι αποτελεσματικές εφαρμογές που σέβονται τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον κρίνονται απαραίτητες, ώστε να δημιουργούνται στο μέγιστο βαθμό καθαροί και υγιεινοί χώροι, για μια απόλυτα υγιή διαβίωση’’.

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Μυοκτονίας

Η αύξηση ιών, βακτηρίων, αλλά και η αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών), δημιουργεί ανάγκες αντιμετώπισης τους με αποτελεσματικότητα . Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να γίνει περισυλλογή, πλήρη καθαριότητα με Εξειδικευμένες  Bio-Εφαρμογές  Επαγγελματικής  απορρύπανσης με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση. »

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος είναι ο Υγιεινολόγος  Μιχάλης  Μπαχάς.  Διαθέτει άρτια επιστημονική κατάρτιση στους τομείς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια κατάρτισης και ενημέρωσης σε νέες πρακτικές εφαρμογές,  με επίκεντρο τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο χώρο του Pest  Control Services.  Έτσι εξασφαλίζεται η δυνατότητα να παρέχει έμπειρες και τεκμηριωμένες κατευθύνσεις και συμβουλές , που εξασφαλίζουν την ποιότητα και τη διάρκεια των αναβαθμισμένων υπηρεσιών , στην οργάνωση και διαχείριση αξιόπιστων επαγγελματικών λύσεων.

Με την εμπειρία στον χώρο διάγνωσης προβλημάτων  υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, μελετά προσεκτικά τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου ξεχωριστά, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του, ώστε να σας εξασφαλίσει την Βεβαίωση( Certificate) των εφαρμογών  απεντόμωσης – μυοκτονίας- απολύμανσης, αλλά και την πλήρη επιστημονική ενημέρωση για μετά το πέρας των εφαρμογών.

Η Klintec μέσα από τα πρόγραμμα Reciprocity για την επιχειρηματική της κοινωνική ευθύνη, υποστηρίζει και τους P.C.S. Εφαρμοστές  του  Κοι.Σ.Π.Ε. «Διαδρομές».

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/κοι-σ-π-ε-διαδρομές-υπηρεσίες-απολύμ/

Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.

Sarcoptes_scabieiψωρα1Η συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας, μια άκρως μεταδοτικής νόσου, δεν κάνει διακρίσεις και μεταδίδεται σχεδόν πάντοτε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Προσβάλλει πλούσιους και φτωχούς, παιδιά, νέους και γέρους. Επομένως η στενή και παρατεταμένη επαφή που απαιτείτε μπορεί να αφορά και μολυσμένα αντικείμενα όπως σεντόνια, ταπετσαρίες επίπλων, στρώματα , ενδύματα. Επομένως η ψώρα μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς άμεση δερματική επαφή.

Μπορεί να βρίσκεται σε χώρους, Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μονάδων Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων , (Κέντρα Ημέρας, Μονάδες Ψυχικής Υγείας Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευόμενα  Διαμερίσματα), Κέντρων Αποθεραπείας & Αποκατάστασης (Hospitality), κλπ., χώροι φιλοξενίας για προσφερόμενη φροντίδα μιας καλύτερης ποιητικής διαβίωσης, αλλά και σε διάφορα άλλα ιδρύματα (στρατώνες, φυλακές, οίκους ευγηρίας).

Το μικροσκοπικό άκαρι της ψώρας, δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, έχει μικρό μέγεθος και δεν είναι μεγαλύτερο από τη μύτη μιας καρφίτσας. Προκαλείται από ένα παρασιτικό, (Sarcoptes scabiei),  παραμένει δε μια επικίνδυνη –υψηλά- μεταδοτική δερματική νόσος, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία εφόσον υπάρξει γρήγορη προσφυγή σε δερματολόγο για έγκυρη διάγνωση και άμεση έναρξη της κατάλληλης θεραπείας. Ως προτεραιότητα μας λοιπόν, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση από όλους μας,  απέναντι στην αναγκαία ενημέρωσή για την λήψη μέτρων αντιμετώπισής της, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας, μέσα από την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Δυστυχώς υπάρχει καθυστέρηση στην διάγνωση, κυρίως σε ηλικιωμένους για πολλούς λόγους ,  μιας και η ψώρα μοιάζει συχνότατα με άλλες δερματοπάθειες όπως η ξηροδερμία, το έκζεμα, η δερματίτιδα εξ’ επαφής, φαρμακευτικό εξάνθημα  κλπ.,) που απαντώνται συχνά σε ηλικιωμένους.  Η ψώρα δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ψωρίαση.

Χωρίς ξενιστή μπορεί να ζήσει από 5 ημέρες έως 2 εβδομάδες. Αντιθέτως στον ανθρώπινο οργανισμό επιζεί επί περίπου ένα μήνα έως ότου ένας που έχει «κολλήσει», να αρχίσει να έχει κνησμό δημιουργώντας τις πρώτες υποψίες,  βαδίζοντας  δε μεγάλες αποστάσεις. Έτσι τα συμπτώματα της ψώρας μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια.

Τα συμπτώματα της Νορβηγικής ψώρας είναι πολύ πιο σοβαρά, με λεπιδώδεις εφελκίδες, όπου κάτω από αυτές κρύβονται πολλές χιλιάδες παράσιτα με τα αυγά τους και είναι περιπτώσεις εξαιρετικά μεταδοτικές, προκαλεί δερματικές βλάβες (αυτοτραυματικές αλλοιώσεις διάβρωσης του δέρματος  ή  δρυφάδες). Έτσι έχουμε δευτερογενή επιμόλυνση. Η επιμόλυνση από μικροβιακούς παράγοντες που ‘’βρίσκουν την ευκαιρία’’, είναι αρκετά συχνό πρόσθετο πρόβλημα. Εδώ για τις επιμολύνσεις, παίζουν ρόλο οι συνθήκες υγιεινής, με ‘’φτωχές συνθήκες’’ καθαριότητας.

Προσοχή: Για τους ηλικιωμένους τροφίμους ιδρυμάτων, το ενδεχόμενο ψώρας είναι υψηλό και για άλλους λόγους, όπως η χαμηλή φυσική άμυνα, οι όχι πάντα καλές συνθήκες καθαριότητας και η στενή φυσική επαφή με το προσωπικό (που ενδεχόμενα είναι φορέας ακάρεων) .

Δεν ξεχνάμε και τις συχνότερες ‘’διαταραχές υγείας’’  που προκαλούνται, εξαιτίας της Μούχλα στο στρώμα, λόγο της αναπτυσσόμενης Ασπεργίλλωσης, μιας επικίνδυνης λοίμωξης των πνευμόνων από μύκητες, που  εντοπίζεται στους εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στις κρεβατοκάμαρες, αφού ο μύκητας τρέφεται με τα περιττώματα των ακάρεων, που φιλοξενούνται στο κρεβάτι μας .κλπ αλλά και γενικά για ομάδες μυκήτων (Aspergillus tubingensis, Stachybotrys chartarum), που συσσωρεύονται και αναπτύσσονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα  στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων.

Όλα αυτά τονίζονται, διότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή  χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό Εξοπλισμό,  την επαγγελματική κατάρτιση με Βεβαιωμένη  Εκπαίδευση ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών , πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε  επεξεργασία περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει  αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Επισημαίνουμε δε ότι, “Οι περιορισμοί των βιοκτονων  αποτελούν εργαλείο για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, από ανεπίτρεπτους κινδύνους που συνεπάγονται τα χημικά προϊόντα. Στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν, όπως   στο άκαρι της ψώρας  που αναπτύσσονται στο δέρμα, τις  ψείρες του σώματος , στα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites)  στα – Ptinidae- τα έντομα αίνιγμα, αλλά και στα σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’, όπου πρέπει να αποφεύγονται κατά το πλείστον τα βιοκτόνα και να χρησιμοποιούνται Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης και εξυγίανσης του χώρου, με Επαγγελματικό Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών  Απορρύπανσης και Εξυγίανσης.

Πρέπει να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην Ασφάλεια της χρήσης βιοκτόνων, με εκτίμηση της επικινδυνότητας τους και πρόβλεψη των επιδράσεων τους στην προστασία της υγείας, ενάντια στους κινδύνους που μπορούν να της προκαλέσουν με σοβαρές ‘’διαταραχές υγείας’’ και  ανεπανόρθωτες ζημιές. Ο πόλεμος των ‘‘ψεκασμών εκ των έσω’’ με ‘’όπλα’’ τις δελεαστικές προσφορές των  ‘‘γενναίων εκπτώσεων στην υγεία’’ , εγκλωβίζουν τους ανυποψίαστους  καταναλωτές στο  σύνδρομο της Υπερ-χρήσης Βιοκτόνων , κινδυνεύοντας  να χαθούν στα ‘’ψιλά γράμματα’’ που κρύβουν οι ‘’έξτρα χρεώσεις’’ από την επιμόλυνσης των εσωτερικών χώρων .

Δεν ξεχνάμε ότι τα ρούχα μας και τα κλινοσκεπάσματα ή οι πετσέτες μπορεί να έχουν ακάρεα. Πρέπει λοιπόν να πλένονται σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 60 º Κελσίου ,αντικαθιστώντας το μαλακτικό, με την εφαρμογή, εγκεκριμένου Απολυμαντικού από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8EC) για ψυχολογικούς λόγους.

Εναλλακτικά: Να κλείνονται σε θήκες αποθήκευσης ρούχων (Κενού Αέρος) ή σε πλαστικό σάκο με clips για 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Πληροφορίες με email στο info@cleaningnews.gr  η στα τηλέφωνα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/ηέξαρσητηςψώρας/ ‎

 

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.

foto τίτλο11Η Klintec με την υποστήριξη όλων των τμημάτων του Green Mite Clean , στις 13-14 και 15 Ιανουαρίου  2017, παραβρέθηκε στα Εκπαιδευτικά σεμινάρια, με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών -(Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις) -σε κατοικημένους χώρους.

Διοργανώθηκαν στην Αθήνα  από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την Δ/νση του Αν. Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστου και των συνεργατών του, στελεχών Υπουργείων & Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αλλά και άλλων αναγνωρισμένων επιστημόνων του κλάδου. Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, ανανεωτικά προσαρμοσμένο στην εξωστρέφεια του σήμερα . Ένα σεμινάριο με εκτενέστερες αναφορές επαγγελματικής βαρύτητας για προστασία Υγείας -Περιουσίας –Περιβάλλοντος.

Η αναλυτική εισήγηση  που ανέπτυξε, ο Κύριος Διονύσης Βλάχος της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ, στα περί Νομοθεσίας για την  επαγγελματική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, βοήθησε τους Νέους επιστήμονες,  αλλά και τους επιχειρηματίες – επιστήμονες, που ασχολούνται σε άλλους τομείς και έχουν βλέψεις στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Η Κύρια  Δήμητρα Νικολοπούλου Βιοχημικός –Τοξικολόγος (MSc, ERT) του (Μ.Φ.Ι.),  αναφέρθηκε για την Ασφάλεια στη χρήση βιοκτόνων, με εκτίμηση της επικινδυνότητας τους και πρόβλεψη των επιδράσεων τους στην προστασία της υγείας, ενάντια στους κινδύνους που μπορούν να της προκαλέσουν σοβαρές και ανεπανόρθωτες ζημιές. Επεσήμανε δε ότι, “Οι περιορισμοί αποτελούν εργαλείο για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, από ανεπίτρεπτους κινδύνους που συνεπάγονται τα χημικά προϊόντα.”

Ο Δρ Aντώνιος N. Μιχαηλάκης, PhD, Eντομολόγος, του (Μ.Φ.Ι, αναφέρθηκε εκτενεστέρα για την διαχείριση της κατάστασης στα Δίπτερα Υγειονομικής Σημασίας (κουνούπια, μύγες, σκνίπες).

Για την αντιμετώπιση των κυριότερων εντομολογικών εχθρών στο αστικό πράσινο, την εισήγηση για το ρυγχοφόρο σκαθάρι των φοινικοειδών έγινε από την Επίκουρο Καθηγήτρια κα Καραναστάση Ειρήνη.

foto B1 2017 1138Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστο , στους κοριούς, αλλά και στην εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug, που πολλοί νομίζουν ότι είναι Αφυλίδες ‘‘βρομούσες’’ ή/και “κοριοί” του ελάτου, υπενθυμίζοντας ότι μετά τον εντοπισμό των εντομών χρειάζεται οπωσδήποτε ταυτοποίηση από επιστήμονες στα Γεωπονικά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, αλλά και από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.  Έγινε ειδική μνεία με αναφορές για τη σημασία της απορρύπανσης, πριν από κάθε επιστημονική εφαρμογή αλλά και την σημασία της καθαριότητας και απολύμανσης  μετά από τις εφαρμογές, επισημαίνοντας ότι, μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους (περιττώματα με αποσύνθεση), σε ένα χώρο μπορεί να µην αποκλείει την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε µια σύγχρονη κοινωνία άμεσα µε τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία.

Αναφορά έγινε για το σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero – Dermestidae) ,  τα απομυζητικά εκτοπαράσιτα, όπως ακάρεα των πτηνών, (Dermanyssus gallinae), οι  Κρότωνες (τσιμπούρια),  στην παρουσία  των κατσαρίδων, αλλά και στα ξυλοφάγα έντομα.

Αναφορές έγιναν και στις εναρμονισμένες πρακτικές εφαρμογές πάνω σε νέες μεθόδους μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, (Βιοκτόνα Σκευάσματα – Κανονισμοί & Ορθή Χρήση)  αλλά και για την  τήρηση της πιστής εφαρμογής του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομα.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε και στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν, αλλά πρέπει να αποφεύγονται κατά το πλείστον τα βιοκτόνα και να χρησιμοποιούνται Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης και εξυγίανσης του χώρου, με Επαγγελματικό Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών  Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Όπως στα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) ,στο άκαρι της ψώρας που αναπτύσσονται στο δέρμα, τις  ψείρες του σώματος , στα – Ptinidae- τα έντομα αίνιγμα, στα Κολλέμβολα αλλά και στα σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’, που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο κλπ.

Εδόθη μεγάλη βαρύτητα μετά από επισημάνσεις, στις ‘’διαταραχές υγείας’’ που προκαλούνται  από τις  Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και από τον  πόλεμο των ‘‘ψεκασμών εκ των έσω’’ με ‘’όπλα’’ τις δελεαστικές προσφορές  των ‘‘γενναίων εκπτώσεων στην υγεία’’  και τους ανυποψίαστους  καταναλωτές εγκλωβισμένοι στο  σύνδρομο της Υπερ-χρήσης Βιοκτόνων. να κινδυνεύουν να χαθούν στα ‘’ψιλά γράμματα’’ που κρύβουν οι ‘’έξτρα χρεώσεις’’ από την επιμόλυνσης των εσωτερικών χώρων .

Εκτεταμένες αναφορές έγιναν και για τις συχνότερες διαταραχές που προκαλούνται στην υγεία, εξαιτίας της Μούχλα στο στρώμα, στα  Χαλιά,  προσελκύοντας  παράλληλα  και  τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στους εσωτερικούς χώρους, ως οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα, αλλά την ανάπτυξη της Ασπεργίλλωσης, μιας επικίνδυνης λοίμωξης των πνευμόνων από μύκητες. Η μούχλα που σχηματίζεται από το μύκητα, απελευθερώνει μικροσκοπικά σωματίδια, τα λεγόμενα σπόρια, τα οποία είναι εξαιρετικά ελαφριά και μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα, μολύνοντας εσωτερικούς χώρους. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Allergy, υπέδειξε ότι ο ασπέργιλλος εντοπίζεται στα περισσότερα σπίτια και συγκεκριμένα στις κρεβατοκάμαρες, αφού ο μύκητας τρέφεται με τα περιττώματα των ακάρεων, που φιλοξενούνται στο κρεβάτι μας .κλπ.

Aspergillus tubingensis, Stachybotrys chartarum : Ομάδες μυκήτων που συσσωρεύονται και αναπτύσσονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα  στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου αντιμετώπισης των, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.).

Οι εφαρμογές εναλλακτικής διαχείρισης ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος , πρέπει να γίνονται με Επαγγελματικό Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών  Απορρύπανσης και Εξυγίανσης, για μείωση της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης”,  των “ρυπογόνων  ενδο -οικιακών μολυσματικών παραγόντων”,  αλλά και για την προεργασία πριν από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή, όπως  στους απρόσκλητους φίλους μας, ώστε τα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” να μην  εγκλωβίζονται στους εσωτερικούς χώρους και να επιβαρύνουν την υγειά.

Έγινε παρουσίαση με πρακτικές εφαρμογές , από τον Γεωπόνο – Εντομολόγο Σταμάτη Θωμαΐδη , της AΣΠΙΣ-Thomaidis.gr , γενικά για τα ξυλοφάγα  με έμφαση στα Ισόπτερα (Τερμίτες), αλλά και από τον Τεχνολόγο Γεωπονίας Βροντάκη Ευάγγελο της Hunterss, με ειδίκευση στις Μυοκτονίες και με πρακτική εφαρμογή στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Alfagro.gr. Επισημάνθηκε με λεπτομερέστατη αναφορά, η σημασία της  καθαριότητας με εξυγίανση  και απολύμανση, μετά από την εφαρμογή της κάθε Μυοκτονίας και όχι μόνο όταν υπάρχουν «ευπαθείς ομάδες».

Keeping It Clean While Keeping It Green

Όλα αυτά τονίζονται, διότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή  χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση με Βεβαιωμένη  Εκπαίδευση Ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών , πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε  επεξεργασία περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α

Εκτεταμένη αναφορά έγινε και για τις καινοτομίες της Klintec, αφανώς μεν για την ολοκληρωμένη υποστήριξη του πρόγραμμα της Greenest, στο ξεκίνημα των Νέων Επιστημόνων ,αλλά  και για επιχειρήσεις-εταιρείες υπηρεσιών ελέγχου ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων & υγιεινής ,ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών, επιτείνοντας την προσοχή στην σημασία της πρακτικής εφαρμογής των μεθόδων , για μια Ασφαλή Προεργασία, πριν από κάθε επιστημονική εφαρμογή, και μετά με Συστήματα Bio-Εφαρμογών

H προεργασία της Bio – απορρύπανσης και εξυγίανσης με τον απαιτούμενο Επαγγελματικό Εξοπλισμό, κρίνεται απαραίτητη πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή με βιοκτόνα ή  υπέρθερμου ατμού (πίεση από 4-10 bar για 184,13ο C), θερμικής απεντόμωσης, ελεγχόμενης ή και τροποποιημένης ατμόσφαιρας, στους εσωτερικούς χώρους.  Έτσι δημιουργείται ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε οι εφαρμογές και η αντιμετώπιση να γίνονται με αποτελεσματικότητα. Η απομάκρυνση, όχι μονό των  αλλεργιογόνων παραγόντων και παρασίτων, αλλά και μεγάλης ποσότητας αυγών, όπου θα μειώσει την αναπαραγωγή τους , έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του χώρου από υπερβολικές χρήσεις βιοκτόνων κατά το 1/3 περίπου,   τα προβλήματα της “επικίνδυνης  εσωτερικής επιμόλυνσης”, αλλά και η αποφυγή μηχανικής μετάδοσης παθογόνων ιών για Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία».

Έγινε αναφορά για την αναβάθμιση της ποιότητα τους ύπνου στα ξενοδοχεία, αναδεικνύοντας την σημασία της αναγκαιότητας του Green And Clean Hotels, για την διατήρηση ενός καθαρότερου και υγιέστερου περιβάλλοντος στους χώρους φιλοξενίας. Μια υποχρέωση που πρέπει να παρέχεται στους φιλοξενούμενους, μετά και την ισχύουσα νομοθεσία, όπως έχει θεσπιστεί  στο ΦΕΚ 10 2015 Αριθμ. 216 του Άρθρου 7, Παράρτημα άρθρο για τις «Τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και βαθμολογούμενα κριτήρια για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων». Επισημάνθηκε δε πως οι υπεύθυνοι στους τομείς της καθαριότητας των Ξενοδοχείων, θα πρέπει να ζητούν αυστηρές προδιαγραφές στις πρόσφορες από τις εξειδικευμένες εταιρίες Bio-εφαρμογών επαγγελματικής απορρύπανσης με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση. Θα εκτιμούν πρώτα, την γνώση της εμπειρίας, την τεχνογνωσία της λειτουργικότητας, την επαγγελματική κατάρτιση για την υψηλή ποιότητα των εξειδικευμένων εφαρμογών, αλλά και την βεβαίωση παροχής των προσφερόμενων εργασιών, βάση του εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού με την Βεβαιωμένη  Εκπαίδευση για την Ορθή εφαρμογή των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών και όχι τις χαμηλές τιμές κλπ.

Έτσι μετά την παρακολούθηση  των εκπαιδευτικών σεμιναρίων,οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να συμπληρώσουν ή/και  να διορθώσουν όπου χρειάζεται, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους με το  ‘’θετικό πρόσημο’’  της διαφορετικότητας στην υπέρβαση των απαιτήσεων,  ώστε να φτάσουν πιο κοντά στο ανώτερο επίπεδο  του επιθυμητού επιστημονικού αποτελέσματος, χωρίς να θυσιάζουν Υγεία – Περιουσία – Περιβάλλον.

Δεν έλειψαν και οι συζητήσεις με τις ανησυχίες των Νέων Επιστημόνων, αφού βλέπουν απέναντι τους  τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και παραπλάνησης των καταναλωτών , να καλπάζουν στο διαδίκτυο. Όλοι όμως συμφωνήσαν ότι , αυτά γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται , αν το ΥΠΑΑΤ, δεν ενεργοποιήσει κάποια οδηγία ή νομοθεσία (Περί διαφήμισης προς χρήση βιοκτόνων,κλπ) , ώστε να περιορίσει  πολλούς επιτήδειους εφαρμοστές , αλλά και την  ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’  βιοκτόνων.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:   http://cleaningnews.gr/εκπαιδευτικάσεμριαολοκληρωμένη/ ‎

 

Page 1 of 211234567...20...Last »